Ако се докаже, че е платил за мълчанието на порноактриса, може да лежи

...
Ако се докаже, че е платил за мълчанието на порноактриса, може да лежи
Коментари Харесай

Ню Йорк срещу Доналд Тръмп в историческо дело за подкуп


Ако се потвърди, че е  платил за мълчанието  на порноактриса, може  да лежи в пандиза до 4 година За първи път в американската история някогашен президент се изправи пред съда в Съединени американски щати по наказателно дело. Доналд Тръмп се появи в нюйоркския съд в понеделник, за да дава отговор зa  престъпления  по 34 точки,  включително че е фалшифицирал бизнес документите си, с цел да прикрие заплащане малко преди изборите през 2016 година в подмяна на мълчанието на Сторми Даниълс - някогашна порнозвезда.

“Това са хората от щата Ню Йорк против Доналд Тръмп ” - с тези думи бе намерено първото съвещание на историческото дело. Сега някогашният президент и сегашен претендент за втори мандат на поста може да получи до 4 година затвор или да заплати санкция за противозаконните си дейности. Тръмп обаче не се признава за отговорен.

“Това е  нападение  против Америка,  ето за какво съм горделив да бъда тук ”, съобщи милиардерът пред стотици кореспонденти, струпали се пред съда в Манхатън. Бившият президент е упрекнат във подправяне на бизнес записи, с цел да прикрие заплащане от 130 хиляди $, направено от медиатор към порноактрисата. Адвокат Майкъл Коен е платил на Даниълс, с цел да резервира в загадка връзките си с тогавашния претендент за президент. Този разход на Тръмп към юриста му е посочен като юридически хонорар.
 Пред съда в Манхатън се събраха стачкуващи с банери против Доналд Тръмп. Пред съда в Манхатън се събраха стачкуващи с банери против Доналд Тръмп. 
Според прокуратурата това се счита за нарушение на закона за финансиране на политическа акция, защото заплащанията са предопределени да пазят скъпа информация надалеч от гласоподавателите в Съединени американски щати тъкмо преди изборите през 2016 година - затова действията може да се  изтълкуват като  манипулиране  на публичното мнение в интерес на избран претендент.

Процесът би трябвало да продължи сред 6 и 8 седмици, като занапред следва да бъдат определени правосъдни заседатели. Те са, както нормално, 12 на брой и всички би трябвало да реализират единодушие дали някогашният американски президент е отговорен, или почтен по съответно обвиняване. Очаква се по време на процеса показания да дадат всички, забъркани в тази ситуация - Сторми Даниълс и някогашните юристи на Тръмп Майкъл Коен и Руди Джулиани.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР